Вплив алкоголю на людину

Алкоголізм — захворювання, яке прогресує, коли людина продовжує вживати велику кількість спиртного протягом тривалого періоду часу, і поступово стає нездатною обходитися без випивки. Навіть якщо спочатку ви п’єте просто за звичкою, ви не відчуєте себе відпочившим, поки не вип’єте. Так ви почнете покладатися на алкоголь і потрапите в залежність до нього.

Вплив на психіку

Алкоголізм не тільки спричиняє захворювання травної та кровоносної систем, а й чинить негативний вплив на мозок. Депресія, порушення сну, самогубства, деменція та алкоголізм тісно пов’язані між собою. Тому важливо своєчасно почати лікування алкоголізму у Вінниці.

Коли людина з депресією стає залежною від алкоголю, випивка викликає тимчасовий кайф. Однак, протверезівши, вона повертається в депресивний стан і, щоб полегшити його, знову починає пити і стає залежною.

Вплив на сім’ї

Алкоголізм негативно впливає не тільки на здоров’я і спосіб життя хворого, а й на сім’ю. Типовим прикладом є домашнє насильство в сім’ї, яке чинить великий вплив на психіку дітей, що зазнають його. Люди, які вчиняють насильство, часто вживають алкоголь, і існує тісний зв’язок між домашнім насильством, жорстоким поводженням і алкозалежністю.

Домашнє насильство є однією з сімейних проблем, що виникають у хворих на алкогольну залежність. Чоловіки часто застосовують насильство, щоб контролювати дружин, які намагаються перешкодити своїм чоловікам пити, тому що є проблеми з алкоголем. Таким чином, можна побачити, що існує глибокий зв’язок між жорстоким домашнім насильством і вживанням алкоголю.

Це алкоголізм?

Хворі на алкогольну залежність заперечують свою хворобу і майже ніколи не звертаються по медичну допомогу самостійно, навіть якщо смутно усвідомлюють шкоду вживання алкоголю. Багато хто помилково відштовхує швидкі способи виведення із запою, наприклад, гарячий укол від алкоголізму, ціна якого обґрунтована і доступна широким верствам населення.

Першим кроком у лікуванні є поглиблення розуміння алкоголізму членами сім’ї та оточуючими. Ознаки захворювання такі:

  • підвищене споживання алкоголю,
  • швидке розпивання великої кількості,
  • потрібен тривалий час на відновлення.

Якщо ви помітили будь-яку з перерахованих вище ознак, не залишайтеся наодинці з проблемою. Зверніться до реабілітаційного центру по допомогу. У таких установах, що спеціалізуються на лікуванні алкоголізму, працюють не тільки лікарі, а й інші фахівці, які надають різноманітні консультації пацієнтам та їхнім родинам.

Releated Post