Легкий рецепт приготування бісквіту в мультиварці

Хазяйки знають, бісквіт сам по собі примхливий у приготуванні: то не піднімається, то опадає після того, як вийняли з духовки і таке інше. Думаю, що цей спосіб випікання порадує навіть новачків. Спробуємо спекти бісквіт у мультиварці.

Для того, щоб спекти бісквіт у мультиварці, нам знадобиться:
Яйце – 4 штуки;
Борошно – 104 г;
Крохмаль – 24г;
Цукор – 120 г;
Розпушувач – 1 ч.л;
Олія рослинна 30г;
Ваніль.
Якщо частину борошна замінити на какао, вийде шоколадний бісквіт.
ВАЖЛИВО! Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Яйця збиваємо з цукром протягом 7-10 хвилин до світлої пишної маси.
Сухі інгредієнти добре змішуємо в окремий посуд, борошно обов’язково просіяти.
Потім частину збитої маси викласти в окрему ємність, змішати з олією.
Знову з’єднуємо всі разом, акуратно змішуючи лопаткою.
Додаємо частинами сухі інгредієнти і теж акуратно, рухами знизу вгору перемішуємо до однорідної маси.
На дно мультиварки вистилаємо пергамент, вирізавши кружальцем, боки можна змастити олією та обсипати борошном, зробити так звану «французьку сорочку».
Заливаємо нашу суміш у чашу мультиварки. Ставимо на режим «Випічка», час встановлюємо 1 годину.
Не відкривайте кришку протягом 40 хвилин, інакше бісквіт опаде.
АЛЕ, мультиварки у всіх різні, і електронапруга теж, тому через 45-50 хвилин можна відкрити і перевірити готовність бісквіту дерев’яною зубочисткою або паличкою.

Бісквіт у мультиварці не підрум’янюється зверху як у духовці, навіть не сподівайтесь! Якщо паличка суха, можна вимикати. Якщо ні, печемо далі.

Бісквіт у мультиварці виходить високим, ніжним, пористим.
Залишимо корж ще хвилин на 5 у чаші мультиварки, потім обережно виймаємо і даємо охолонути на решітці. Тепер корж можна загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на кілька годин, так в ньому розподілиться волога, і він стане ще смачнішим.

Releated Post