Догляд за тілом: як вибрати епілятор для чутливої шкіри

Епілятор придуманий для безпечного та швидкого видалення небажаного волосся на тілі, проте багато жінок його бояться через больові відчуття та невміння з ним поводитись. Всі епілятори працюють за одним принципом, тож після деякої практики можна значно полегшити собі життя.

Принцип роботи та решта нюансів

Робоча зона складається з фігурних дисків, які вигнуті під певним кутом. Під час обертання вони сходяться між собою і захоплюють волоски, вириваючи їх. Прилади бувають різної потужності. В багатьох моделях цей параметр можна регулювати, таких як епілятор Браун.

Окремо виділяють пінцетні різновиди, які працюють лише окремими ділянками, названими пінцетами, проте дискові вважаються більш ефективними та продуктивними, адже вони за один прохід захоплюють декілька волосин. Під час вибору варто враховувати такі поради:

  1. Бажано купити прилад як мінімум з двома-трьома швидкостями, щоб можна було ввімкнути найкомфортніший варіант обробки. Це важливо під час епіляції інтимних зон.
  2. Кількість робочих елементів буде визначати швидкість та частоту обробки будь-якої ділянки, проте варто враховувати болючі відчуття. Іноді краще пройтись декілька раз із паузами.
  3. Може бути автономним або живитися від мережі. Рекомендують вибрати епілятори з живленням від акумулятора, який більш надійний та втримує більше електроенергії, ніж батарейки. Час заряджання у них переважно великий, зате дуже зручно у поїздках та в домашньому використанні.
  4. Деякі епілятори придатні для використання у воді, що зменшує неприємні відчуття. Для цього потрібно шукати модель з позначкою водонепроникності. Та й волоски набагато швидше і легше видаляються з розм’яклої шкіри.
  5. Варто враховувати також рельєф, який є особливо складним на шиї, в пахвах, на лінії бікіні. Для обробки знадобиться плаваюча головка, щоб запобігти механічним пошкодженням.

Епілятори зі шнуром будуть більш надійними, адже в них не може раптово сісти батарейка. Проте під час процедури дріт буде сильно заважати, а у вологих приміщеннях його використовувати не можна.

Додаткові можливості

В комплект до епілятора можуть входити додаткові насадки та предмети. Деякі моделі мають подвійну епіляційну головку, яка покращує ефективність процедури. За один прохід висмикується більше волосків, Проте це болючіший варіант, тому не рекомендується для новачків.

Додатково може знадобитися насадка для гоління та точкового видалення волосся. Перше підійде для чутливих зон, тому що працює як бритва. Це не допоможе надовго зупинити ріст волосин, зате не болісно. Друга має мінімальну кількість дисків чи пінцетів у робочій зоні.

Деякі виробники додають охолоджувальну рукавицю, яка знижує неприємні відчуття. Вона містить спеціальний акумулюючий гель, тому її потрібно покласти на деякий час у морозильну камеру. Також інтерес викликають масажні головки, які за допомогою стимулювання судин полегшують процедуру.

Releated Post