Де поїсти суші та роли з доставкою

Сьогодні суші та роли стали чи не найпопулярнішою стравою у наших співвітчизників, а ось доставка суші. А ще кілька років тому про них до ладу ніхто не знав.

Тепер же суші та роли можна спробувати не лише в суші-барах, а й у закладах, які не спеціалізуються саме на них. Та й замовити їх додому – не проблема. Кожна сучасна господиня, що поважає себе, славиться своєю кулінарною майстерністю, хоча б раз пробувала побалувати своїх домочадців домашніми суші. А для тих, хто не любить готувати, у супермаркетах продаються набори готових суші. Так, тепер суші та роли можна знайти просто скрізь.

Що ж зумовило таку популярність цієї японської страви?
Суші – це напевно найпопулярніша страва східної кухні, а все східне, як відомо, завжди приваблювало своєю оригінальністю. Дійсно, зовнішній вигляд цієї страви вражає і дивує, а інгредієнти, що використовуються в ньому, незвичні для російської людини. Норі, смужки з пресованих водоростей, є одним із найпоширеніших елементів суші, хоча пальма першості, звичайно, знаходиться у улюбленого продукту японців – рису. Нори доповнюються іншими елементами суші, а саме шматочками риби та морепродуктів (креветки, краби), ікрою, овочами, фруктами, кунжутним насінням.

Сьогодні в суші застосовується сира риба, хоча спочатку використовували попередньо засолену рибу. Саме через свіжу рибу суші вважаються шкідливим продуктом, так як свіжа риба може бути уражена небезпечними для людини паразитами, проте, в більшості випадків риба для суші проходить попередню заморозку, при якій паразити гинуть. Як приправу в суші та ролах використовують васабі (японський хрін), гарі (маринований імбир), а також соєвий соус.

Найпоширеніший вид суші – нігірі. До складу нігірі входить рис, норі, свіжа риба. Страва доповнюється васабі.

Суші-роли (маки) готуються за допомогою макісу (бамбукової циновки). Ролами вони називаються тому, що інгредієнти роликів спочатку скручують у ковбаску, а потім її розрізають на 6, 8 або 12 шматочків. В цілому, існує безліч видів суші та ролів, а також рецептів їх приготування, серед яких хоча б один точно припаде до смаку навіть найвибагливішому гурману.

Releated Post