Подорож із дитиною в машині

При пересуванні на своєму автомобілі ми можемо рухатися у довільному темпі, зупинятися там, де хочемо, щоб просто подихати повітрям або насолодитися красою природи.

Також у своїй машині дитина не підчепить жодних мікробів від інших людей, як це може бути в літаку чи поїзді.

Але є й мінуси такого пересування: дитину може захитати, а також малюки швидко втомлюються від обмеженості та одноманітності рухів. Тому:

 • Якщо Ви плануєте довгу поїздку, то спочатку з’їздите кудись недалеко, так ви зможете виявити ті проблеми, які можливі в дорозі;                             

 • Виїжджати краще, коли дитина буде спати або коли на дорогах мало машин;   

 • Проговоріть з дитиною правила поведінки в машині: не можна битися і шуміти, вставати під час руху, відкривати вікна без дозволу дорослих і т.д.    

           Обов’язково забезпечте безпеку дитини: малюка посадіть в автокрісло, а старших дітей пристебніть ременями безпеки. Не виявляйте у цій справі поблажливість!

           Пам’ятайте, що чим молодша дитина, тим важче їй переносити нерухомість.

Тому:

 • Кожні 2-3 години робіть невеликі зупинки.            &nbsp                   &nbsp  /p>

 • Під час зупинки пограйте в м’яч, пострибайте, побігайте, зробіть невелику зарядку.   

            Придумайте дитині розваги, які не дадуть їй вередувати і балуватися в автомобілі. Можна зайняти чадо книжками з головоломками, з картинками, фломастерами та олівцями, солдатиками чи ляльками. Також можна пограти на увагу, наприклад, порахувати, скільки міст та сіл ви проїхали. З старшими дітьми, можна на карті відзначати, на якій ділянці ви знаходитесь, скільки залишилося ще їхати. Пограйте в слова на певну тему: море, відпустка, літо тощо.    

Releated Post