Дитина та новий тато

Мрії збуваються – ти зустріла чудового чоловіка. Він закоханий і навіть пропонує одружитися… Але чомусь, коли щастя так близько, ти раптом починаєш відчувати занепокоєння: цікаво, як твоє маля поставиться до подібної новини?  

         Діти консервативні і не люблять змін, тож дай синові чи дочці час на підготовку. Так, чим довше дитина буде знайома з твоїм обранцем до того, як ви оголосите про весілля, тим простіше йому буде прийняти цей факт. Те саме стосується і спільного проживання: для початку лише зрідка залишай коханого у себе на ніч, з часом збільшуючи кількість ночівлі. Якщо житлові умови обранця кращі за твої і після весілля ви хочете переїхати до його квартири, привчи малюка регулярно бувати в гостях «у дядька».

        Чоловіки найчастіше сповнені найрайдужніших очікувань: їм здається, що вони запросто порозуміються з дитиною коханої жінки. Але, на жаль, як правило, реальність виявляється іншою – відразу після початку спільного життя діти приймаються ревнувати, тягнути на себе ковдру маминої уваги та негативно ставитися до людини, яка ще недавно їм подобалася… Поясни чоловікові: подібна поведінка спрямована не проти неї, а проти змін, які відбуваються у житті маленького чоловічка. Адже малюка теж можна зрозуміти: для нього ваш бажаний шлюб – кінець світлим надіям на те, що мама з татом ще помиряться (про це мріють майже всі діти!), і знак того, що звичний сімейний уклад зміниться. Причому зовсім невідомо, чи на краще…

         Для уникнення додаткових проблем заздалегідь розкажи чоловікові про свої принципи виховання: що можна, а що неприпустимо щодо дитини. Він повинен чітко дотримуватися цієї системи.

         Корисні поради:

Не вимагай миттєвого кохання чоловіка до дитини і навпаки – почуття приходять з часом. Для початку нехай дві улюблені я тебе людини хоча б знайдуть спільні теми для розмови.

Не проси називати вітчима татом. Особливо якщо дитина має рідного, улюбленого батька. В іншому випадку син автоматично буде налаштований проти нового члена сім’ї. 

Приділяй увагу. Після весілля хочеться побути з коханим наодинці. Але малюкові ти зараз потрібна не менше, ніж чоловікові! Не порушуй ритуалів, що склали: читай казки перед сном, у вихідні ходіть у кіно…

Releated Post