Коли монтується тепла підлога у стяжку

Електрична тепла підлога може встановлюватися двома методами: сухим (під час якого монтаж здійснюється безпосередньо під підлогове покриття) або мокрим. Другий варіант полягає у встановленні нагрівального кабелю у бетонну стяжку. Цей підхід актуальний під час капітального ремонту приміщення. Адже потребує не лише зняття шару підлогового покриття, але й усування передньої шару цементу, якщо він уже був встановлений.

Чому тепла підлога у стяжку вважається найбільш ефективною? Та коли такий метод монтажу можна здійснити? Давайте детальніше розберемося з цими питаннями.

Переваги встановлення теплої електричної підлоги у стяжку

Багато людей роздумують над тим, яким методом встановлювати електричну теплу підлогу. Адже важливо, аби система:

  • працювала коректно та забезпечувала комфортний мікроклімат у будь-якій кімнаті;
  • добре прогрівала підлогове покриття і могла зберегти його теплішим протягом тривалого часу.

Монтаж нагрівального кабелю під бетонну стяжку має свої переваги:

  1. Вигідна вартість. Сухим методом встановлюються переважно алюмінієві нагрівальні мати, які коштують дорого. У той час як нагрівальні кабелі є бюджетним варіантом електричної теплої підлоги, який відрізняється такою ж потужністю, як і нагрівальні мати. В середньому ви зможете заощадити до 25%. Що доволі непогано, якщо встановлюється тепла підлога в усі кімнати будинку.
  2. Можливість планувати потрібний вам крок між лініями кабелю. Під час монтажу варто дотримуватись техніки безпеки, розподіляючи кабелі. Проте в цілому ви можете формувати крок між рядами нагрівального кабелю, виходячи з того, наскільки сильне обігрівання кімнати вам потрібне.
  3. Універсальність. У стяжку можна монтувати теплу підлогу під будь-яке покриття. Неважливо, що буде зверху: керамічна плитка, ламінат або навіть паркет. Кабель буде знаходитися глибоко і не зможе пошкодити підлогове покриття.
  4. Висока ефективність. Перед тим як нагріти підлогове покриття, кабель у стяжці прогріватиме шар бетону. Це дозволить підлозі залишатися теплою якомога довше, навіть після вимкнення системи від живлення.

Варто вказати також і недоліки такого методу встановлення. Вони полягають головним чином у складності робіт. Особливо, якщо у вас вже зроблено ремонт у приміщенні. Потрібно буде зняти підлогове покриття і шар цементу.

Інший недолік – тривалий час нагрівання підлоги. В середньому, щоб прогріти шар бетону і підлогове покриття у нагрівального кабелю іде від однієї години і більше.

Коли краще встановлювати теплу електричну підлогу у стяжку

Далеко не завжди такий метод встановлення є доречним. Монтується нагрівальний мат чи кабель у бетонну стяжку переважно на стадії чорнових робіт ремонту будинку або квартири.

Такий монтаж теплої підлоги актуальний і для високих приміщень. Адже встановлення у стяжку піднімає рівень підлоги від 3 см та вище. Головне – правильно підібрати нагрівальні кабелі. Звертайте увагу на їхню потужність і товщину.

Releated Post