Послуга заправки фреоном спліт-системи

Перед тим як звертатися до холодильщика за послугою, потрібно дійсно зрозуміти, чи потрібно заправити кондиціонер фреоном: https://kkplus.shop/uslugi/zapravka-kondycioneriv-freonom/ і які випливають із цього причини.

Під час експлуатації, згідно з технічною інформацією від виробника, спостерігається природний витік холодоагенту. Не більше 7% від початкового обсягу відбувається щорічна втрата.

Спочатку жодних проблем через це не спостерігається, але коли охолоджувальної рідини стає доволі мало, фреон не може функціонувати в таких умовах з незмінними характеристиками, а отже, порушується охолодження компресора. Виникає некоректна робота всієї охолоджувальної системи, з’являється перегрів або відсутнє повністю охолодження, через що блок не відключається, а працює на повну потужність тривалий час і в результаті перегорає. До такого стану категорично забороняється допускати падіння холодоагенту, оскільки вихід з ладу обладнання обійдеться в рази дорожче за послугу дозаправки.

Справжні ознаки поломки

Передусім про нестачу фреону свідчить недостатній рівень охолодження приміщення, обмерзання вуличного блоку і трубок. Щойно було помічено цю ситуацію, потрібно відразу ж повністю відключити від живлення кондиціонер і викликати майстра.

Якщо перед тим як став помітним дефіцит фреону, відбувалося перевстановлення або ремонт зовнішнього блоку, то заправка холодоагентом — це обов’язкова процедура, що супроводжує подібні маніпуляції. У такому роді дій відбувається сильне випаровування фреону.

Заправка кондиціонера фреоном

Сервісне обслуговування

Виробники спліт-систем надають рекомендації для користувачів, які зобов’язують клієнтів проходити кожні пів року сервісне обслуговування навіть при ідеальній роботі модуля. Щорічний огляд фахівцем допоможе запобігти витоку, своєчасно діагностувати поломку, без затримок виконати сервіс і при цьому заощадити на витратах.

У комплексне обслуговування входить регулярне чищення кондиціонера. Також потрібно зробити заправлення фреоном, щоб кліматична техніка якісно охолоджувала повітря, продовживши тим самим експлуатаційний період.

Самостійно категорично забороняється заправляти фреон, оскільки непрофесійне втручання може вплинути на тиск у системі та повністю вивести з ладу модуль. Недостатній або надлишковий тиск загрожує збоєм роботи всіх вузлів спліт і призведе до перегріву компресора.

Якщо стала помітною несправність у роботі, з’явився потік води, тріск або булькання — треба викликати кваліфікованого майстра. Відновлення робочого циклу кондиціонера — це профіль холодильника.

Releated Post