Секрет блиску волосся японок та китаянок: простий та давній рецепт

Рис відомий усім як відмінний гарнір і простий спосіб врятувати iPhone залитий водою. Але, виявляється, він має ще одну корисну властивість.

Що таке рисова вода?
Рис + вода = рисова вода. Так, все так просто. Рисова вода – це рідина, що залишилася після замочування рису, якою співають оди Кім Кардаш’ян і Карді Бі: за словами зірок, саме ця цілюща волога допомагає їх волоссю виглядати чудово. Не дивно, що рисова вода стала трендом на TikTok.

“Використання рисової води для волосся – це багатовікова японська та китайська практика”, – розповідає доктор медичних наук, дерматолог Жаннет Граф з Нью-Йорка. За її словами, настій також використовується для лікування волосся у країнах Південно-Східної Азії, включаючи Корею та Таїланд.

ВОНА ДІЙСНО ПРАЦЮЄ?
«Рис багатий на мінерали, вітаміни та антиоксиданти, — каже доктор Граф. — Але скільки з них потрапляє у воду і як вона після цього діятиме на волосся, невідомо». Деякі дослідження цього питання ведуться, проте наука рідко звертає пильну увагу на тренди із соціальних мереж, додає Жаннет.

Тим не менш, Граф вважає, що вода, ймовірно, містить ті ж поживні речовини, що і цільний рис, і тому може бути корисна для волосся. Наприклад, вітамін B5, також відомий як пантенол, здатний пом’якшити їх, а клітковина – покрити та зробити зачіску об’ємнішою.

Антиоксиданти, у тому числі ферулова кислота, можуть забезпечити захист від окислювального стресу. Також рис багатий амінокислотами, які є будівельними блоками білка, у тому числі кератину, з якого складається наше волосся. Ось чому рисова вода може бути гарним засобом, що зміцнює.

Releated Post