Як правильно мити волосся

Адже під час миття голови здійснюється очищення волосся від часток бруду та жиру, а також масаж голови та підживлення волосся ззовні.

Від того, наскільки правильно виконується дана процедура, багато в чому залежить вид вашої зачіски.

Поради щодо правильного миття волосся

Проточна вода з-під крана містить безліч небезпечних домішок для волосся і має жорстку структуру. Тому для миття волосся рекомендується використовувати кип’ячену воду, пом’якшену, наприклад, за допомогою додавання 1 чайної ложки харчової соди на 1 літр води.

Частота миття регулюється залежно від суворо індивідуальних особливостей волосяного покриву голови та в основному визначається за типом волосся. Так, наприклад, жирний тип волосся вимагає більш частого застосування водних процедур, ніж волосся нормального або сухого типу.

Тому частота миття може бути як щоденною, так і один раз на 7-10 днів.

Залежно від типу волосся також визначається температура води, прийнятна для створення оптимальних умов очищення волосся і нормалізації секреторної діяльності сальних залоз.

Так, для миття жирного волосся краще використовувати воду, підігріту до температури не більше 35 градусів, а для сухого – не більше 45 градусів. Перехід з вищих температур на нижчі слід здійснювати поступово. Після миття волосся рекомендується обполіскувати більш прохолодною водою для поліпшення їхнього блиску.

Якщо кінчики волосся січуться, його слід розчесати гребінцем, змоченим у реп’яховому маслі за 30 хвилин до миття голови.

Шампунь слід також підбирати за типом волосся. При цьому несумісність швидше за все проявиться у вигляді потьмянілого волосся, почервоніння і сверблячки шкіри вже після першого використання. А ось ідеальну сумісність можна буде визначити лише за кілька тижнів успішного застосування.

Перед нанесенням шампуню на волосся слід попередньо спінити на долоні, змішавши з невеликою кількістю води. Піну наносять спочатку на поверхню шкіри голови, а потім на частину волосся, що залишилася, у напрямку зростання, але не навпаки.

Волосся в жодному разі не слід терти один про одного, оскільки їх поверхня під час миття дуже вразлива. Після двоетапної обробки волосся шампунем його слід ретельно обполоснути водою і при необхідності скористатися бальзамом або маскою.

Releated Post