Кошти проти розтяжок

Розтяжки (або стрії) – косметичний дефект шкіри, з яким стикається більшість жінок планети. Вони виникають в результаті натягу шкіри і є результатом загоєння розривів колагенових і еластичних волокон. З’являються розтяжки з різних причин: при гормональних змінах в організмі, вагітності, після пологів, при різкому збільшенні або зниженні маси тіла. Зазвичай виникають в області стегон, живота, грудей та сідниць.

Існує безліч різних способів звільнення від стрій, починаючи від народних методів і закінчуючи хірургічним втручанням.

Важливим моментом, без якого можливе видалення розтяжок, є правильне харчування, тобто. споживання необхідних речовин для еластичності шкіри. Це морепродукти, зелень, олії, овочі, фрукти. Слід споживати велику кількість рідини.

Хороші результати дає самомасаж. Масируйте живіт за годинниковою стрілкою, талію – зверху вниз, стегна – вертикальними рухами, починаючи від колін догори, а сідниці – горизонтальними рухами від стегон до талії. Масаж слід робити щодня з використанням оливкової, мигдальної олії та олії паростків пшениці. Застосування ароматизованих масел, таких як апельсинове, лимонне, олія рожевого дерева не тільки допоможуть від ненависних розтяжок, але і піднімуть ваш настрій.

Ефективним народним засобом є кавові скраби. 100 гр. мелену каву залити кип’яченою водою до отримання густої маси, накривши кришкою, залишити на 15 хвилин. Додати туди 1 столову ложку оливкової або іншої олії.

Можна скористатися спитою кавовою гущею, як у чистому вигляді, так і змішану з різним видом рослинних олій або сметаною. Скраби втирайте кілька разів на тиждень, масажуючи пошкоджену зону 5-10 хвилин.

Багато жінок для видалення розтяжок використовують суміш муміє: 1 гр. мумійо розчинити в 1 ложці кип’яченої води, додати в отриману масу 80 гр. дитячий крем. Втирати слід у проблемну область шкіри один раз на день.

В домашніх умовах можна приготувати спеціальну суміш для втирання. Змішати 100 гр. олії жожоба, по 10 крапель апельсинового, лимонного соку, розмарину, жасмину, 20 крапель лаванди. Суміш перед застосуванням залишити на добу у темній закритій ємності.

Хорошим і досить приємним засобом проти розтяжок є домашнє обгортання із застосуванням різних косметичних засобів із колагеном, олією какао чи еластином. Загорніться в плівку і закутайтесь у теплий плед. Полежте так деякий час.

Швидких результатів можна досягти, звернувшись до спеціалізованих салонів, де курс холодного та гарячого обгортання проводять за допомогою лікувальних грязей, гелів, водоростей та інших лікарських трав. Пропонують вони й інші методики позбавлення розтяжок: це лазерне шліфування, мезотерапія, озоно-киснева терапія, ультразвукова корекція, антицелюлітний масаж.

При грубих розтяжках допомагає хімічний пілінг з використанням фенолових, триоцтової кислот, а також альфа-гідрокси-кислоти. Під їх впливом спалюються глибокі верстви епідермісу, а з ними зникають самі стрії.

У вкрай тяжких випадках при розтяжках вдаються до хірургічного втручання – абдомінопластики. Цей метод дозволяє видаляти надлишки шкіри та жирових відкладень, у процесі якого зникають і розтяжки.

Пам’ятайте, що розтяжки на тілі – серйозне пошкодження шкіри, для відновлення якої можуть піти не лише місяці, а й роки посиленої роботи над собою. Регулярність і сталість – ось головний секрет успіху у рятуванні від небажаних стрій.

Хочеться додати, що хоча пластична хірургія і є дієвим методом, але як і всі оперативні втручання має низку протипоказань та можливість розвитку післяопераційних ускладнень. Тому краще не вдаватися до такого радикального методу видалення розтяжок на тілі, краще позбавлятися їх вищевказаними народними засобами або в спеціалізованих косметичних салонах.

Releated Post