Як зробити мило-скраб своїми руками в домашніх умовах

Індустрія краси не втомлюється радувати прекрасну половину людства косметичними новинками. Важко не заплутатися у наявному розмаїтті засобів для догляду за собою. Адже себе можна побалувати самостійно, зробивши дивовижне мило-скарб своїми руками в домашніх умовах.

Для створення власного мила вам знадобиться: дитяче мило, що містить лецитин і мінімум добавок, будь-яка ефірна олія, рослинна олія, тверді частинки, мед, молоко і масляні екстракти вітаміну А і Е. З підручних пристосувань візьміть 2 кастр. одна повинна вільно входити в іншу), тертку, дерев’яну або силіконову ложку та форму для мила.

Розберемося із вибором інгредієнтів. Для нормальної шкіри підійде абрикосова олія або олія пшеничних зародків. Для сухої шкіри візьміть оливкову. А для жирної найкраще вибрати масло виноградних кісточок.

Тверді або абразивні частинки слід вибирати, виходячи з бажаного ступеня очищення шкіри. Для глибокого пілінгу подрібніть шкаралупу волоського горіха або абрикосові кісточки. Для чутливої шкіри підійдуть подрібнені квітки ромашки. А для очищення середньої глибини, візьміть мелену каву.

Вибір ефірних олій настільки різноманітний, що про них написано не одну книгу. Але варто знати інформацію хоча б про деякі з них. Апельсинове масло допоможе в боротьбі з целюлітом, масло герані треба використовувати для запобігання зморшок, а масло чайного дерева чудово підсушить прищики. Якщо ви хочете зробити просто ароматне мило, то використовуйте масло розмарину або іланг-ілангу, який, до речі, є чудовим афродизіаком.

Після вибору складових починайте приготування. Натріть на тертці дитяче мило. Вам знадобиться 100 г. Мильну стружку, що вийшла, висипте в каструлю меншого розміру, залийте водою і поставте на водяну баню у велику каструлю. Зробіть рідкий розчин. Для цього змішайте по половині склянки молоко та воду. Додайте чайну ложку меду.

Змішайте половину столової ложки рослинної олії та 10 крапель ефірного. Додайте по 15 крапель масляних екстрактів вітамінів А та Е. Насипте абразивні частки. Зніміть з водяної лазні мильну стружку і додайте до неї отриманий розчин. Ретельно перемішайте.

Розлийте мильний розчин формами і накрийте поліетиленом, щоб запах не поширився по всій квартирі. Після того, як мило охолоне, заберіть його в холодильник на кілька годин. Мило, що застигло, готове до вживання.

Releated Post