Михайло Поплавський презентував новий сучасний кліп на пісню “Батько”

Лише нещодавно вийшла “гастрономічно-патріотична” серія нових відеокліпів Михайла Поплавського (“Сало”, “Українські вареники”, “Український борщ”), і ось маестро взявся за тему сім’ї. Минулого тижня вийшов кліп “Сіну мій”, а вже 3 серпня у Київському університеті культури відбулася презентація концертного кліпу на пісню “Батько”. Вперше цю пісню у виконанні Михайла Поплавського українці почули ще років 10 тому.

Могутнє відео, зняте з використанням сучасних світових технологій, розраховане на нове покоління, на молодь. Метою якого було нагадати про цінність батьківського кохання.

І сльози, що виступили на очах у глядачів, доводять, що творці кліпу зуміли достукатися до серця кожного.

“Пісня “Батько” – про вічні людські цінності, батьківську любов, мудрість, підтримку та віру. Батьки дають життя, навчають людяності, доброті, милосерді та любові до Батьківщини. Гартують дух і вселяють віру в себе. Батьки – це святі люди для кожного з нас! Любіть і цінуйте своїх батьків. Бережіть їх, поки вони живі!” – сказав Михайло Поплавський.

Теплі спогади про дитинство

Поціновувачі творчості Михайла Михайловича вже звикли до його яскравих кліпів, а “Батька” знято у стриманій, чисто “чоловічій” стилістиці – у темних кольорах.

“Батько працював їздовим на фермі і все моє дитинство у нас були коні. Я навіть допомагав батькові ними керувати. А ще, коли я був дорослим, приїхав до батька і він мені сказав: “Михайло, мої роки пролетіли як один день , тому насолоджуйся кожною миттю і живи на всі сто”. І я досі дотримуюсь цієї батьківської настанови”, – згадує Михайло Михайлович.

Батько! Ти мене просивши: Сину, гідним чоловіком будь! Батько! Ти благословив
На щасливу дорогу! На щасливу дорогу!

На відео швидко біжать вільні коні, наче переносять усіх назад у дитинство. А за ними з’являється ретрофото Михайла Поплавського-старшого. В очах його спокій та мудрість – і ці якості він зумів передати своїм дітям.

Ще однією несподіванкою став виступ зведеного чоловічого хору факультету музичного мистецтва КНУКіІ – 20 статних красенів, які з’їхалися на запрошення ректора з усієї країни. Всі хористи одягнені у смокінги, це надало надзвичайної урочистості відео, а масштабне та потужне виконання пісні зробило її справжньою одою батькові.

Олена Вінярська цього разу відмовилася від шоу із постановкою танців на користь багатоголосного співу. Режисер майстерно поєднала сучасність та класику та зуміла у віртуальній реальності передати справжні почуття.

Можливість згадати наших батьків

“Спасибі, Михайле Михайловичу, що ви порушуєте теми вічних цінностей: попередній кліп про сина, зараз про батька. Ви – великий українець. Я дивився кліп і згадував свого батька, – так привітав з виходом нового кліпу Павло Зібров. І також наголосив на особливостях аранжування: – Приспів, коли співає чоловічий хор, нагадує церковний спів, і це дає колосальну енергетику”.

Нагадаємо, що Михайло Михайлович і сам батько. Тому привітати його з прем’єрою прийшли невістка Аліна та син Олександр, подякувавши за батьківське кохання.

Приїхали на свято та гості через океан. Автор пісень Наталія Багмут, яка зараз живе у Каліфорнії, розповіла, що українці в США знають та люблять пісні Михайла Поплавського.

“Так хочу нагородити вас знаком “За популяризацію української пісні в Америці”, – сказала Багмут, вручаючи маестро почесний диплом.

На презентацію приїхав також і третій президент України Віктор Ющенко. Він відзначив значний внесок ректора КНУКіМ в українську культуру, адже саме завдяки культурі людина усвідомлює, хто вона є насправді.

“Це хороша можливість згадати сьогодні наших батьків, – зазначив Віктор Андрійович. – Сказати про них добре слово. Коли я дивлюся на фотографію отця Михайла Михайловича, то бачу глибоку філософію у його погляді. Видно, що це дуже добра людина, не зробив нікому зла, чесно та гідно прожив своє складне життя”.

Releated Post