Королівська ватрушка з сиром

Для приготування королівської ватрушки нам потрібні будуть такі продукти:

сир – 500 гр;
борошно – 400 гр;
пачку вершкового масла (можна маргарин) – 200 г;
курячі яйця – 2 шт;

цукор – 200 г;
ванілін – 15 г;
розпушувач тіста – 1 ч. л;
сіль – за смаком, приблизно щіпку.
Отже, почнемо!

Охолоджене масло або маргарин (можна ненадовго покласти в морозильник) натерти на тертці, додати борошно, половину цукру, розпушувач, ванілін, сіль і перетерти між пальцями до одержання крихти. При правильному дотриманні всіх пропорцій, крихта у вас має вийти так, як треба. Правильна крихта легко збирається в грудку і легко розсипається, якщо не розсипається, додайте трохи борошна та цукру.

Далі сир змішати з цукром, що залишився, і яйцями.
2/3 частини тіста викласти у форму, розрівняти лопаткою та зробити по краях невеликі борти.
Наступним шаром покласти весь сир, а зверху частину крихти, що залишилася.
Розрівнюємо та відправляємо у розігріту духовку.
Пекти при температурі 180-200 градусів приблизно 30 хв. Як підрум’яниться – королівська ватрушка з сиром готова. Пиріг буде смачнішим, коли він охолоне трохи і просочиться сиром.
Рецепт приготування королівської ватрушки з безе:
5 жовтків та 1 склянка цукру збиваємо міксером.
Через 20 хвилин виймаємо з духовки лист із королівською ватрушкою, викладаємо збиті жовтки зверху та ставимо в духовку ще на 15 хвилин.

Хочу додати, що королівська ватрушка з сиром надзвичайно смачна сама по собі, неймовірно ніжна та розсипчаста, тому необов’язково готувати з безе.

Releated Post