Як доглядати за ногами у спеку

Відвідуємо педикюрний кабінет

Не забувайте регулярно робити педикюр. Найкраще звернутися до фахівця. Домашній педикюр дуже поступається сучасним технологіям обробки стопи і нігтів. Позбавившись огрубілої шкіри і мозолів, ви відчуєте, що ноги буквально “дихають”, і як наслідок, краще переносять навантаження і спеку. Розпитайте майстра педикюру як самостійно доглядати шкіру стоп між процедурами.



Вибираємо взуття правильно

Вибираючи взуття на літо важливо віддавати перевагу м’яким натуральним матеріалам. Якщо ви проводите багато часу “на ногах”, зверніть увагу на балетки, мокасини, тенісні туфлі, літні чобітки або сандалії-легіонери. Це взуття позбавлене вузьких ремінців і кантів, що натирають, і особлива зручна в спеку. При необхідності дотримуватися взуттєвого розділу дрес-коду – виручать класичні “човники” на середньому підборі, виконані з максимально легкого матеріалу. і дамам з високим рівнем цукру в крові (важливо уникати потертостей та інших мікротравм стопи). Босоніжки з тонкими ремінцями і на високих підборах краще залишити для вечірніх виходів – ресторану, театру. Якщо ви бережете ноги вдень, короткочасне носіння менш зручного взуття не завдасть вам великих проблем.



Трохи фактів

Історія взуття налічує 25–30 тис. років. Перші моделі взуття мало мало схожі на сучасні моделі, вони нагадували ” конверти ” зі шкур, простеленные зсередини сіном. Взуттям стародавніх єгиптян були сандалі з пальмового листя, стягнуті шкіряними ремінцями. У Стародавній Греції окрім шкіряних сандалів винайшли чоботи без шкарпетки, м’які чоботи на шнурівці, а також черевики з міцним задником. До речі, першими шити праву та ліву напівпари взуття з різних лекал стали саме греки. Навіть у ті часи існував якийсь дрес-код. Так, у гардеробі римлян були як повністю відкриті сандалії, і глухі туфлі, що закривають всю стопу. З’являтися в сандалях у громадських місцях вважалося верхом непристойності. І саме римляни ввели колірний поділ взуття – світле призначалося для жінок, темне – для чоловіків. Були й кастові ознаки – взуття патрицій кріпилося чотирма ремінцями, плебейське – лише одним. Модники Середньовіччя носили моделі із загнутими шкарпетками, на підборах, звужені чи надто довгі. І саме епоха Просвітництва повернула принцип зручності.



Дотримуємося гігієни 

Регулярне ополіскування ніг відіграє не лише гігієнічну, а й серйозну розвантажувальну роль. Якщо немає можливості прийняти душ або вимити ноги холодною водою, потрібно кілька разів на день обтирати їх вологими серветками. Ця процедура тонізуючи діє на весь організм за рахунок безлічі активних зон, розташованих на стопі і біля неї, і навіть здатна трохи знизити температуру тіла.


Використовуємо зілля

Відомо чимало трав та квітів, що сприяють відпочинку та омолодженню ніг. Так, при миття ніг бажано використовувати гель або пінку, що містять екстракт зеленого чаю та олію чайного дерева. Ці компоненти сприяють зняттю втоми та набряків. Впоратися з надмірною пітливістю та неприємним запахом допоможуть мило та креми для ніг на основі ромашки, полину та чистотілу. Набряками, що страждають, і набуханням вен варто звернути увагою на одну з найдавніших корисних рослин – гінкго білоба.


Тренуємо та масажуємо ноги

У літній період не забувайте розвантажувати ваші ніжки. Найпростіший варіант – “задерти” ноги на стіну. У буквальному значенні. Якщо ж місце і час не дозволяють, намагайтеся пару разів на день роззутися і ненадовго покласти ноги на сусідній стілець. Як тренування та профілактики плоскостопості корисно щодня катати стопами качалку. Для цієї мети підійде звичайна дерев’яна, а краще – зі спеціальним ортопедичним горбчастим покриттям. Також дуже корисно для здоров’я ніг із зусиллям згинати і розгинати їх у гомілковостопних суглобах. Не забувайте про ще одну дуже корисну вправу – велосипед. Виконуйте його в положенні лежачи, а після завершення вільно потрясіть у повітрі розслабленими ногами. Втомленим ногам буде корисний так званий “відвідний” масаж.

Releated Post