Болить у шкірі голови: чому?

1. Невідповідні засоби для догляду за волоссям

До болю в корінні волосся та шкіри голови нерідко призводить ланцюжок помилок, яких ми можемо припускатися у догляді за волоссям.
Неправильно підібрані косметичні засоби можуть викликати серйозні проблеми. Навіть гарний шампунь, який є ідеальним для членів вашої родини та друзів, саме Вам може не підійти. Такі симптоми як свербіж, лущення, сухість шкіри голови та інші, що з’явилися після застосування засобу, сигналізують, що від нього потрібно відмовитися. Вибір правильної гребінця, що підходить саме Вам, також має величезне значення. Фахівці рекомендують зупинитись на дерев’яних. Вони значно скорочують ризик розвитку різних захворювань шкіри голови шляхом запобігання електризації волосся. До речі, не варто недооцінювати процедуру розчісування – це чудовий масаж, який покращує кровообіг шкіри голови та ефективна профілактика хвороб.


2. Шкідливі зачіски

У багатьох красивих зачісок шкідливі для шкіри проділи. Наприклад, бічні проділи у популярних сьогодні стрижок боб та лонгбоб. Через них цибулини постійно травмуються, також змінюється напрямок росту волосся. Що робити: міняйте проділи. Не носіть той самий проділ щодня. Повернувшись додому, розчешіть волосся назад або зробіть звичайний рівний проділ по центру. Дуже туга зачіска – ще одна потенційна причина болю шкіри голови. Пучки, кіски та кінські хвости можуть призводити до мікротріщин та мікророзривів, іноді дуже болючим. Тому дуже бажано використовувати тільки м’які гумки. Не рекомендується зловживати шпильками та невидимками. На ніч фахівці рекомендують залишати волосся розпущеним, щоб шкіра голови відпочила. До речі, якщо Ви довгий час носили одну і ту ж зачіску, а потім раптом кардинально змінили імідж, у цьому випадку також ймовірні болючі відчуття, оскільки волосся і волосяні цибулини звикли. перебувати в певному положенні. Як показує практика, володарки густого і довгого, а значить, важкого волосся, нерідко страждають від болю в волосяних цибулинах. Зменшити дискомфорт і навіть повністю позбутися неприємних відчуттів допоможуть грамотний догляд та правильно підібрані зачіски.


3. Часте фарбування

Фахівці попереджають, що часте використання хімічних барвників здатне викликати шкірний біль. Особливо це стосується кардинальної зміни кольору волосся, наприклад, коли природний пігмент вимивають для переходу з брюнетки в блондинку, створення різнокольорових омбре. Тому не фарбуйте волосся без гострої необхідності. Крім того, ви можете скористатися природними речовинами, наприклад, фарбуючими складами з хною.


4. Спазм судин внаслідок переохолодження

Шкіру голови легко застудити. У групі ризику – любителі ходити без головного убору за будь-якої погоди, навіть у мороз. Якщо волосся при цьому ще й не до кінця висушене, чекайте на неприємності. Шкіра голови пронизана судинами та при описаних ситуаціях може запалитися. Цей процес супроводжується больовими відчуттями та потребує лікування. Один із найсерйозніших наслідків регулярного переохолодження шкіри голови –  облисіння.



5. Травми шкіри

Акуратно промацайте шкіру голови або попросіть близьких уважно її оглянути. Чи немає на ній травм, подряпин, прищиків? Можливо, ви розчесали шкіру нігтями або гребінцем із гострими зубцями. У ранки і подряпини, що утворилися, могла потрапити інфекція. Щоб знизити болючі відчуття, проведіть лікувальні процедури. Ополосніть волосся відварами трав із ефектом антисептика. Не чухайте шкіру і позбавтеся травмуючих гребінців.


6. Вірусні та інші захворювання шкіри

Наша шкіра схильна до великої кількості дерматологічних захворювань. Найпоширеніше їх – себорея. На щастя, всі ці захворювання повністю виліковні за умови своєчасного звернення до фахівця. Тому якщо у Вас є хоч якісь скарги та дискомфорт, не відкладайте відвідування трихолога чи дерматолога.

Releated Post