Покрокове керівництво для вибору матраца

Здоровий і комфортний сон багато в чому залежить не лише від зручного ліжка або дивана, але і від правильно вибраного матраца. На ринку представлений великий вибір моделей з ортопедичним ефектом і без, з різним рівнем жорсткості. Якщо ви плануєте купити тут https://magdek.com.ua/ua/matrasi/nedorogie-matrasi/ матрац недорого Київ рекомендує ознайомитися з основними критеріями вибору. Важливим моментом є вибір виробника. Фахівці рекомендують віддавати перевагу відомим брендам, оскільки вони дорожать репутацією, тому кожен етап виробництва строго контролюється.

Важливі параметри

  • матрац марсала матролюксВибір жорсткості. Якість нічного відпочинку безпосередньо залежить від жорсткості матраца. Ідеальним варіантом прийнято вважати модель середньої жорсткості, оскільки на ній рівномірно розподіляється вага тіла і ви не ризикуєте перевищити навантаження на суглоби і хребет. Але все таки, роблячи вибір, варто звернути увагу на свої переваги і ради лікаря (за наявності проблем з хребтом).
  • Ваша вага. Залежно від того, скільки ви важите, залежатиме, наскільки зручно вам спатиме на тому або іншому матраці. Оскільки він розрахований для людини вагою від 70 до 90 кілограмів, то і сприйняття його жорсткості безпосередньо залежатиме від ваги сплячого. Наприклад, людина вагою більше ста кілограмів в цьому випадку сприйматиме матрац середньої жорсткості як м’який, а людині вагою до 50 кілограмів він може здатися жорстким.
  • Розмір і висота. Мінімальна висота матраца складає від 14 до 16 сантиметрів, проте такі моделі не рекомендується використати дорослим, чия вага перевищує 50 кілограмів. Краще всього використати такий матрац не на постійній основі. В середньому висота стандартного матраца, розрахованого на використання дорослим, складає від 19 до 23 см, але може досягати і 30 см, а елітні багатошаровий моделі мають висоту 24-40 см Розмір матраца повинен відповідати розміру ліжка. Якщо він не підходить, то це може привести до дискомфорту і навіть травм. Крім того, ваше ложе виглядатиме досить неохайно.
  • З пружинами або без. Вибираючи пружинні матраци, варто віддати перевагу моделям з незалежними пружинними блоками, оскільки вони володіють ортопедичних властивостями і ви зможете отримати повноцінний нічний відпочинок. Роблячи вибір на користь безпружинної моделі, зверніть увагу на його щільність і матеріал набивання.
  • Наповнювач. Варіантів набивання дуже багато, використовуються натуральні і штучні матеріали. Від вибору залежатиме, наскільки жорстким буде матрац і чи не стане він причиною алергії. До натуральних наповнювача відносять кокосову койру, а одними з найбільш поширених штучних наповнювачів вважаються холлофайбер і струттофайбер.

Releated Post